غارهای کرمان

غارجفریز

در استان کرمان در شهرستان بافت روستایی به نام جفریز گوغر قرار دارد که در این روستا غاری به نام جفریز گوغر یا چشم سبز واقع شده است. غار جفریز گوغر از حدود ۸۰ میلیون سال پیش شروع به پدید اومدن کرده است.

با توجه به خط های روی سنگ ها که نشان میدهد که سطح آب در غار به تدریج پایین رفته است و کم کم رسوب ها را در خود حل کرده است و با فرسایش شدید غار را به وجود آورده است.

جفریز گوغر چندین دهانه مختلف دارد و بسیار عمیق میباشد و در آن آب جریان دارد. در اطراف این غار فسیل های جانداران دوران کرتاسه نیز وجود دارد، زیرا منطقه کرمان و فلات ایران در زمان کرتاسه زیر آب بوده است و در واقع بر اثر فرسایش آبی به پدیدار شده است.

غار ایوب

در ۷ کیلومتری جنوب شهر دهج، از توابع شهرستان شهربابک در استان کرمان کوهی به نام کوه ایوب قرار دارد که در دل آن غاری به همین نام در آن وجود دارد،منشا این غار گدازه های آتشفشان میباشد و در بررسی های باستان شناسان، مسکن و محل استقرار انسان ها در گذشته بوده است . آثار دوران اشکانی به راحتی در این غار دیده می شود. این غار از اواخر فصل بهار که هوا به تدریج گرم می شود تا پایان تابستان که هوا به تریج خنک می شود.

.اعتقاد براین است که حضرت ایوب مدتی دراین غار زندگی کرده است که امروزه اثر آن به صورت رد پای آن حضرت برسینه صخره ای غار برجای مانده است و غار ایوب نقش زیارتی دارد.

اصلی‌ترین مشخصه غار ایوب دهانه بسیار بزرگ غار در نیمه‌های کوه در ارتفاعی بالا است.این غار از گذر زمان در دل کوه چنان خستگی از تن می‌زداید که بزرگترین دهانه را با 50 متر طول و 40 متر ارتفاع به نمایش گذارده است.

که هرساله تعداد زیادی ازمردم شهرهای اطراف نظیر انار، رفسنجان، کرمان ، شهر بابک، سیرجان ، یزد ، مهریز ، هرات ، مروست، خبر ،جوزم و دیگر مناطق بنا به اعتقادشان برای زیارت این غار به این منطقه مسافرت می‌کنند.

غار ده بکری

در 50 کیلومتری غرب شهر بم و در مسیر جیرفت روستای ییلاقی دهبکری واقع شده است.

این روستا با 2500 متر ارتفاع بین کوه‌های شیر، کمایی، برفو، چاله، جمالی و سوزا و سولو قرار گرفته است

. این منطقه در فصل تابستان سرسبز و با طراوت و در پاییز رویایی و دارای زمستان‌هایی روح نواز میباشد

آبشارهایی در بخش جنوبی دهبکری و در دامنه‌ی کوه «برفو» وجود دارد که از جاذبه‌های دیدنی این منطقه.بشماغر می آید قله برفو به علت برفگیر بودن، سرچشمه رودخانه دهبکری نیز محسوب می‌شود.

در جنوب دهبکری و سمت چپ تونل سنگی که جاده جیرفت از داخل آنعبور میکند، آبشارهای دهبکری جریان رودخانه را زیباتر کرده‌اند این آبشارها (که تعداد آنها سه آبشار می‌باشد)در دل جنگل بنه وسیعی قرار دارند. دو آبشار در پائین دست و یکی که ارتفاع آن بیشتر است، در بالادست رودخانه و در سینه‌کش کوه «برفو» قرار گرفته است در ادامه مسیر آب به دهبکری رسیده و مورد استفاده باغ‌های گردو، زرد آلو ومزارع این منطقه قرار می‌گیرد. این آبشارها با نام آبشارهای «دغوییه» نیز خوانده می‌شوند.

غار شب پره

در شهر بافت کرمان در شمال پارک ملی خبر غاری به نام غار شب پره قرار گرفته است.

زیبایی هایی که در غار شب پره دیده میشود.

1)-سنگ های آهکی که کاملا دگرگون شداست و تبدیل به مرمر شداست.

2)داشتن قندیل هایی که اگه بارندگی سالانه زیاد باشد از سقف غار آب هم چکه می کند. در قسمت انتهایی غار چاهی وجود داردکه بدست انسان حفر شده است که علت حفر ان مشخص نمیباشد.

بر روی دیواره انتهایی غار لکه های سیاه رنگی وجود دارد که اهالی محل آنرا مومنایی نام گذاری کرده اند که خاصیت معجزه آسایی در درمان شکستگی استخوان دارد. علت بجود آمدن آن نفوذ آب در رگه های سنگ آهک و بیرون آمدن آن از سوی دیگرمیباشد.

مسیر رسیدن به غار بسیار آسان میباشد و برای رسیدن به آن نیازمند صرف یک ساعت پیاده‌روی می‌‌باشد که همین امر سبب شده است هر سال تعداد زیادی از علاقه‌مندان از این مکان دیدن نمایند.

غار میرزا

در روستایی به نام ده رنج در 30 کیلومتری شمال شرقی شهرستان رفسنجان در استان کرمان غاری به غار میرزا کشف شده است.

غار میرزا غاری بکر و زیبا دارای فرودی معلق به طول ۵۰ متر می باشد.غار میرزا دارای ۸ تالار اصلی و ۴ تالار فرعی است که هر کدام ازویژگی های خاصی برخوردارند. دربخش میانی غار ۹۰ متر فرود در فضای معلق، غارنورد را به دنیای اسرار آمیزی می رساند.

وسعت غار در این قسمت به ۱۵۰ متر مربع می رسد که این ویژگی غار را در بین غارهای کشور کم نظیر و در میان غارهای استان بی همتا کرده است. ارتفاع بعضی از قندیل ها به ۴ متر می رسد که سقف تالار را به کف آن متصل می کنند.

در قسمت تالارغربی فسیل جانوری وحشی و در انتهای تالار شمالی برکه آبی قرار دارد.

در سقف تالار شمالی دهلیزی به طول ۷۰ متر وجود دارد که ورود به آن مستلزم سنگ نوردی است.

از زیبایی های این غار، دست نخوردگی وسالم ماندن غار سنگ ها و استالاگتیت های آن امیباشد واز فلش های رنگی و یادگاری بر روی دیوارها خوشبختانه خبری نیست که این امرناشی از فنی بودن و صعب العبور بودن غار میباشد.

غارشعیب

در ۱۸ کیلومتری غرب جیرفت و منطقه ای به نام مارون قرار دارد که غاری به نام غار شعیب در آن واقع است.

در اطراف غار شعیب معدن مرمریت وجود دارد و وجود ماشین آلات صنعتی برای تخریب و استخراج از کوه و ضربات وارده از طریق دستگاه ها و انفجارهای معدن سبب شده قسمتی از غار تخریب شود و علی رغم وجود امکانات بالقوه در این منطقه جهت ایجاد تأسیسات رفاهی، تفریحی، گردشگری و ورزشی، هیچ گونه اقدامی توسط مسئولین شهر جیرفت برای جلوگیری از تخریب منطقه صورت نگرفته است.

غارهای کرمان.تور کرمان.شاهین پرواز

نویسنده : گروه تحقیق و توسعه شاهین پرواز 1396/2/13

ثبت دیدگاه

کد امنیتی

نظرات کاربران